Hinkelraket

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen

Leeftijden

8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Interactie
Legenda

Wat is er nodig?

Stoepkrijt. Eventueel pen en papier

Beschrijving

Van het woord ‘toekomst’ kun je ook andere woorden maken. Help je mee? Hinkel in de raket zoveel mogelijk letters bij elkaar.

Voorbereiding
Teken met stoepkrijt een groteraket op de grond. Zet er met grote letters het woord TOEKOMST in. Maak 2 teams van maximaal 5 spelers.

Het spel
Speler 1 van team 1 bedenkt een woord met letters uit het woord toekomst. Hij hinkelt het woord en zegt daarbij de letters hardop. Daarna schrijft hij het woord op. Op papier of met stoepkrijt op de stoep. Het aantal letters komt erachter. Bijvoorbeeld: TOETS = 5, KOE = 3. Dan is speler 1 van team 2 aan de beurt. Hij hinkelt een ander woord. Speler 2 van team 1 komt daarna, enzovoort.
Belangrijk:
• Je mag elke letter maar 1 keer per woord gebruiken.
• Je mag niet dezelfde woorden gebruiken als het andere team.

De winnaar
Zijn alle spelers van beide teams aan de beurt geweest? Tel dan het aantal letters bij elkaar op. Dewinnaar is het team met de meeste letters/punten.

Tips & Tricks

  1. Je kunt ook samen zoveel mogelijk verschillende woorden maken. Dan is het geen wedstrijd
  2. Schrijf een ander woord in de raket. Geef de raket bijvoorbeeld een naam. Zoals SPOETNIK. Let erop dat het gekozen woord voldoende verschillende letters heeft. Je moet er andere woorden mee kunnen maken.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Het is leuk om te puzzelen met woorden en letters. Helemaal als je het op een speelse manier doet. En wist je dat je beter leert als je erbij beweegt? Dus: hinkelen maar!