Jaar van de Toekomst

Wij stimuleren de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Kinderen leren en ontwikkelen spelenderwijs. Daarom wordt vanuit onze pedagogische visie jaarlijks de focus gelegd op een thema. Zo doen alle kinderen verschillende bijzondere, nieuwe ervaringen en belevenissen op en ontdekken en ontwikkelen zo hun talenten. In 2021 nemen wij de kinderen mee naar De Toekomst.

Ga je mee naar De Toekomst?

Na het thema Wondere Wereld gaan we het Jaar van de Toekomst in. Hoe ziet de toekomst eruit? In 2021 gaan we in de toekomst kijken! We leren van het verleden, kijken naar het heden en gaan dromen over de toekomst. Hoe ziet jouw leven eruit in 2050? Droom je mee? Tijd maakt de toekomst! Met de tijd groei en ontwikkel je. Jij verandert daardoor. Je kan ook je talent laten groeien en de natuur om je heen groeit met je mee. Door de tijd heen vernieuwen we. Nieuwe trends worden gezet. Het kan altijd sneller, mooier, innovatiever maar ook efficiënter en duurzamer. Alle kinderopvang-, zorg-, buurtwerk-, en onderwijsorganisaties van gro-up gaan samen met de kinderen op weg naar de Wereld van 2050. Dat doen we aan de hand van drie subthema’s:

Tijd – gisteren, vandaag, morgen
Groei – groei op, bloei op!
Trend – de wereld in 2050!

Droom en doe mee!

Iedereen mag mee dromen over de toekomst! Er is een Toekomst ideeënboek ontwikkeld. Het staat boordevol activiteiten, pedagogische kennis en leuke tips voor jou. Op deze website staan de activieteiten uit het boek, en nog veel meer leuke en uitdagende activiteiten die passen bij De Toekomst.

 

PS benieuwd naar onze eerdere thema’s Wondere Wereld, Body & Brains, Water, Techniek, Natuur, Sport & Bewegen en Kunst & Expressie? Bekijk dan al onze ideeënboeken.

Touzani’s gouden tips voor een gouden toekomst

TV persoonlijkheid en beroemde straatvoetballer Soufiane Touzani trapt het jaar van de Toekomst af. Hij had als kind een droom: profvoetballer worden. Hij vond voetballen leuk en dus ging hij aan de slag: oefenen, oefenen, oefenen. Alles opzij voor zijn droom. Toen liep het anders dan verwacht … “Jij mag niet meer voetballen, vertelde de dokter mij.”

Hoe vind je nieuwe dromen? En wat doe je om die te bereiken? Touzani geeft alle kinderen en jongeren van alle SWKGroep-organisaties in een webinar zijn drie gouden tips voor een gouden toekomst. Bekijk de trailer.

Ga de uitdaging aan met Touzani en doe de challenge!