Puzzel je eigen lichaam

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

kind alleen

Leeftijden

0 tot 4 jaar
4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Rubrieken

Wat is er nodig?

Een groot stuk papier waar je zelf helemaal op past (een stuk behang bijvoorbeeld), potloden, een schaar, lijm en plaatjes van onderdelen in je lichaam zoals je darmen, je hart, je maag, enzovoorts.

Beschrijving

Leg het stuk papier op de grond. Ga er zelf op liggen. Vraag iemand anders om met een potlood jouw lichaam op het papier te tekenen. De omtrek wordt het mooist als je je armen en benen een beetje spreidt. Sta weer op en kijk naar de omtrek van je eigen lichaam. Klopt het een beetje met wat je in de spiegel ziet? Dit is alleen nog maar de buitenkant. We willen vooral weten wat er in je lichaam gebeurt. Plak of teken de verschillende onderdelen van je lichaam op de juiste plek. Waar zit je mond? En je slokdarm? De weg die het voedsel in het lichaam aflegt van mond tot anus heet spijsvertering. Als je de spijsvertering op je tekening wilt plakken, heb je de volgende onderdelen nodig:

  • mond
  • slokdarm
  • maag
  • dunne darm
  • dikke darm
  • anus

In je lichaam zit veel meer verstopt dan alleen je spijsverteringsstelsel. Denk aan organen als je hart, je longen, je hersens en je lever. Maar ook spieren, botten, zenuwen en nog veel meer. Deze kun je ook op je eigen lichaam plakken! Weet jij waar alles zit?

Tips & Tricks

Je kunt de verschillende onderdelen van je lichaam zelf tekenen of opzoeken op internet en printen. Als je dat nog een beetje lastig vindt, helpen we je graag op weg!

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Op bladzijde 54 van het ideeënboek lees je hoe je spijsverteringskanaal werkt. Had je daar al eens over nagedacht? Met deze activiteit ontdek je wat waar gebeurt in je lichaam. Daar is een mooi woord voor bedacht: de anatomie van het lichaam.