LEGO memory

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Deelnemers

groep kinderen
kind alleen

Leeftijd

6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Samen
Legenda

Wat is er nodig?

Minimaal 8 ondoorzichtige bekers of bakjes (allemaal dezelfde), LEGO-steentjes en poppetjes. Van elk 2 precies dezelfde.

Beschrijving

Zo doe je het: Leg onder elke beker een LEGO-steentje. Hussel de bekers door elkaar.

Zo speel je het spel in je eentje: Til een beker op, om te zien wat eronder ligt. Til een andere beker op. Heb je 2 dezelfde dingen gevonden? Dan mag je deze bij je leggen. En 2 nieuwe bekers optillen. Zo niet, dan plaats je de bekers weer terug. En til je twee nieuwe bekers op. Houd je van een wedstrijd met jezelf? Tel dan elke beker die je optilt. Tot je alles hebt gevonden. Speel het spel nog een keer en tel weer. Ben je sneller dan de eerste keer?

Samen spelen is leuker: Leg onder elke beker een LEGO-steentje. Hussel de bekers door elkaar. Til een beker op, om te zien wat eronder ligt. Til een andere beker op. Heb je twee dezelfde dingen gevonden? Dan mag je ze bij je leggen. En twee nieuwe bekers optillen. Heb je niet 2 dezelfde dingen gevonden, dan plaats je de bekers weer terug. De ander is nu aan de beurt. Wie heeft aan het eind de meeste LEGO-steentje gevonden?

Uitdagingen:

  • Kies steentjes en poppetjes die erg op elkaar lijken. 2 poppetjes met een blij gezicht en twee met een boos gezicht zijn moeilijker te onthouden.
  • En hoe meer bekers je neerzet, hoe moeilijker het wordt.

Tips & Tricks

Dit spel kun je ook met LEGO-DUPLO spelen.