Maskertje maken

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 4.5]

Deelnemers

kind alleen

Leeftijd

6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Beschrijving

Een maskertje op je gezicht. Niet van een superheld of mooie prinses maar een maskertje van avocado, yoghurt, aardbeien, banaan of honing. Een heerlijke manier om te ontspannen. En het is nog goed voor je gezicht ook!

Er bestaan veel verschillende soorten gezichtsmaskertjes, allemaal met andere ingrediënten. Het is voor iedereen verschillend welk maskertje fijn is. Wij hebben 3 ‘lekkere’ recepten voor je uitgekozen.

Een avocadomasker voor de droge huid

Ingrediënten: Een halve avocado en 2 eetlepels honing.
Aan de slag: prak de avocado met een vork tot alles glad en smeuïg is. Roer de honing door de avocado.
Ontspannen maar: smeer het mengel uit over je gezicht, maar houd het gebied rond je ogen en mond schoon. Ga lekker liggen. Laat het maskertje 10 minuten intrekken. Was het daarna met een beetje lauw water en een washand van je gezicht af.

Een bananenmasker voor de vette huid

Ingrediënten: 1 rijpe banaan, 1 theelepel honing en een paar druppels citroen.
Aan de slag:
prak de banaan met een vork tot alles glad en smeuïg is. Meng een paar druppels citroensap en de honing door je banaan.
Ontspannen maar:
smeer het mengel uit over je gezicht, maar houd het gebied rond je ogen en mond schoon. Ga lekker liggen. Laat het maskertje 15 minuten intrekken. Was het daarna met een beetje lauw water en een washand van je gezicht af.

Een aardbeienmasker voor  iedereen die een gladde huid wil

Ingrediënten: 8 rijpe aardbeien en 3 eetlepels honing.
Aan de slag: was de aardbeien. Snijd de kroontjes eraf. Prak de aardbeien met een vork tot een glad mengsel. Roer dan de honing door de aardbeien.
Ontspannen maar: smeer het mengel uit over je gezicht, maar houd het gebied rond je ogen en mond schoon. Ga lekker liggen. Laat het maskertje 15 minuten intrekken. Was het daarna met een beetje lauw water en een washand van je gezicht af.

Pas op!
Je hebt natuurlijk geen zin in pukkels of puistjes. Het is belangrijk dat je het juiste masker voor jouw huid gebruikt. Je ouders weten vast wat voor jou het beste is!

Tips & Tricks

Genoten van je maskertje? Op internet vind je nog veel meer recepten voor maskertjes. Let wel altijd goed op. Het kan zijn dat je huid sommige ingrediënten niet fijn vindt. Test het recept daarom altijd eerst. Doe een beetje van het masker op de bovenkant van je hand. Laat het kort erop zitten. Als je huid rood wordt of begint te prikken, kun je beter een ander maskertje maken.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

We hebben het allemaal weleens druk. Zorg voor een moment voor jezelf om te ontspannen. Dat kan helpen om weer energie te krijgen. En heb je door dat je óók nog hebt geoefend met begrijpend lezen en wiskunde? Want al deze vaardigheden gebruik je bij het volgen van een recept.

Hoe kan dat nou?

Hoe kan dat nou?
Teq: Hoe kan dat nou?
Wij hoeven je vast niet te vertellen dat jouw lichaam eten nodig heeft. Daarom is het goed om minstens 3 keer per dag te eten. Maar wist je dat je huid ook ‘eten’ nodig heeft? Geen boterham met kaas natuurlijk, maar wel andere vitamines en mineralen om gezond te blijven. Een maskertje helpt je huid gezond te blijven.
Teq: Waarom? Daarom