Zeepbellen XXL

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

kind alleen
kind onder begeleiding

Leeftijden

0 tot 4 jaar
4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Wat is er nodig?

een klein zwembadje (of teil met water waar een hoepel in past)
een hoepel
water
afwasmiddel

 

Beschrijving

Je hebt vast al heel wat keren bellen geblazen, maar heb je ook al eens een bel gemaakt die zo groot is dat je er zelf helemaal in past?!

Blaas het zwembadje op en zorg ervoor dat de onderkant helemaal vlak staat. Giet nu een klein laagje water in het badje (1 cm water is al genoeg). Giet vervolgens wat afwasmiddel bij het water. Je mag best veel gebruiken, dan worden de bellen extra stevig. Meng het water en het sop goed door elkaar en ga dan zelf in het midden van het badje staan. Pak de hoepel, leg hem in het water en stap in de hoepel.

Dompel de hoepel goed in het sop zodat alle kanten goed ingezeept zijn. Trek de hoepel langzaam om je heen omhoog. Er ontstaat nu een grote bel en jij staat er midden in! Hoe ver kun je de hoepel omhoog doen voor de bel klapt?

Deze activiteit is ook superleuk voor peuters! In het begin zullen zij wat hulp nodig hebben en vooral verbaasd staan van het effect maar na enige tijd zullen zij zelf gaan experimenteren met de grote bellen.

Klik hier voor goede recepten voor bellenblaas zeepsop!

 

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Gegarandeerd plezier bij het maken van zo’n grote zeepbel dat kinderen er zelf inpassen.

Spelen met water en zeep stimuleert de sensomotorische ontwikkeling. Dat wil zeggen dat het een beroep doet op de zintuigen van kinderen. Voelen, ruiken, proeven, enzovoorts. Deze activiteit geeft kinderen het gevoel van: “kijk eens wat ik kan!” Dit vergroot het zelfvertrouwen van kinderen.