Masker van bladeren

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Deelnemers

kind alleen

Leeftijd

0 tot 4 jaar
4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Wat is er nodig?

mooie herfstbladeren van verschillende kleuren en maten
stuk karton
een touwtje
schaar
sterke lijm

Beschrijving

Supersimpel maar o zo leuk! Een masker van zelf verzamelde herfstbladeren, wie wil dat nou niet?

Voor je een stoer masker kunt maken van herfstbladeren moet je natuurlijk wel bladeren verzamelen. Ga er met z’n allen op uit en verzamel de mooiste bladeren! Eenmaal thuis is het slim om de bladeren eerst even goed te laten drogen (dan blijft je masker langer mooi). Je kunt dit doen door ze netjes plat tussen de bladzijde van een tijdschrift te leggen, na een paar dagen zijn ze dan goed droog.

Je masker:

Stap 1
Teken een masker op het stuk karton. Knip het masker uit (vergeet de ogen niet!) en maak aan de zijkanten gaatjes waar het touw doorheen kan. Knoop het touw vast zodat het masker goed op je hoofd blijft zitten.

Stap 2
Plak de bladeren met lijm op je masker (gebruik niet teveel lijm tegelijk). Je kunt de grote bladeren het beste gebruiken voor de zijkanten van je masker. Het middelste stuk (tussen je ogen) is makkelijker te maken met kleinere bladeren.

Stap 3
Laat de lijm even goed droog worden. Daarna is het tijd om je masker op te zetten!

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Kinderen ervaren dat ze met eenvoudige materialen die ze buiten kunnen vinden iets kunnen creëren. Ze moeten eerst op zoek gaan naar bladeren die ze mooi vinden en die ze willen gebruiken. Deze zoektocht is al onderdeel van de activiteit. Dat je er later iets moois mee maakt, maakt het alleen nog maar leuker. Ze ervaren hoe het is als je trots bent op je eindresultaat, of hoe het is als iemand anders er iets van vindt. Wanneer je deze activiteit met een aantal kinderen doet ervaren kinderen dat er verschillen zijn. Wat zij mooi vinden hoeft niet door iedereen mooi gevonden te worden. En omdat er zoveel verschillende bladeren zijn zal geen enkel masker er hetzelfde uit zien.