Beschrijving
Versier je ei voor in de paastak. Maar dan wel op een manier waarbij je ei niet gaat stinken.
Wanneer je een rauw ei schildert voor in de paastak kan hij kapot vallen. Gekookte eieren zijn zwaar voor in de paastak. Een goed idee is om een ei eerst uit te blazen, waarna je het mooi kan versieren.
Stap 1
Pak een rauw ei en leg het voorzichtig in een steelpannetje. Houd het pannetje een klein beetje schuin en houd het pannetje met het ei erin even onder de warme kraan. Hierdoor wordt je ei wat zachter en kun je het makkelijker uitblazen.
Stap 2
Prik met een speld voorzichtig een gaatje in de onderkant en in de bovenkant van het ei. Zorg dat je diep genoeg prikt, zodat ook het vliesje aan de binnenkant van het ei kapot gaat.
Prik voorzichtig een satéprikker in het gaatje aan de onderkant. Roer met de satéprikker zachtjes door het ei, zodat de dooier kapot gaat. Pas op dat de schaal van het ei niet breekt.
Stap 3
Houd je ei met de onderkant naar beneden boven de kom. Blaas nu op het gaatje aan de bovenkant van je ei. Je moet heel hard blazen, maar als je even volhoudt, loopt het ei langzaam leeg.
Stap 4
Houd de schaal voorzichtig onder de kraan, zodat er water in stroomt. Blaas het water daarna weer uit de schaal. Zo wordt de binnenkant van het ei schoon. Je kunt dit een paar keer achter elkaar doen om de schaal goed schoon te maken.
Stap 5
Je hebt je ei nu uitgeblazen. Laat de eierschaal nu minimaal 15 minuten drogen, zodat hij hard kan worden. Als je schaal helemaal droog is, kun je hem schilderen of beplakken en ophangen in de paastak.
Fijne Pasen!