Een kaartje van…

[Totaal: 2   Gemiddelde:  4.5/5]

Leeftijden

0 tot 4 jaar
4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

binnen
Legenda

Rubrieken

Wat is er nodig?

Een stuk stevig papier of karton, knutselmateriaal (zoals potloden, stiften, lijm en een schaar), een envelop en een postzegel.

Beschrijving

Bijna iedereen deelt tegenwoordig dingen op Whatsapp, Facebook en Instagram. Daardoor worden er steeds minder kaartjes verstuurd. Jammer, want een kaartje krijgen van een vriend of vriendin is altijd leuk. Bijvoorbeeld een mooie vakantiekaart, een verjaardagskaart, beterschapskaart of gewoon zomaar! Wie zou jij blij maken met een kaartje?

Kies een stuk stevig papier of karton. Vouw dit dubbel zodat het een kaart wordt. Je hebt dan een voorkant, binnenkant en achterkant. Hoe gaat jouw kaart eruit zien? Maak je een mooie tekening op de voorkant? Of plak je er mooie stickers op? En wat schrijf je erop? Alleen je naam? Of heb je een leuk verhaal dat je kunt schrijven?

Is je kaart helemaal klaar? Opsturen maar! Stop de kaart in een envelop. Schrijf het adres erop en plak een postzegel. Alleen nog even in de brievenbus en klaar ben je.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Kinderen ervaren dat je op verschillende manieren contact kunt maken. Op een kaartje kun je verwoorden en uitdrukken wat je voelt, wilt en doet. Het is leuk om persoonlijke aandacht te geven en te krijgen.