Bubbelslang

[Totaal: 1   Gemiddelde:  1/5]

Deelnemers

kind alleen
kind onder begeleiding

Leeftijden

0 tot 4 jaar
4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Wat is er nodig?

Een leeg plastic flesje van 0,5 liter, (duct)tape (of een groot elastiek), een sok (of washandje), bellenblaassop en eventueel voedingskleurstof.

Beschrijving

Stap 1 – Pak een plastic flesje van 0,5 liter. Knip de onderkant van het flesje voorzichtig af. Schuif de sok (of het washandje) over de onderkant van de opengeknipte fles. Plak de sok vast op de fles met (duct)tape. Heb je dat niet dan kun je ook de sok vastzetten met een groot elastiek. Zorg ervoor dat de sok helemaal strak op de onderkant van de fles zit.

Stap 2 – Pak een bellenblaassopje. Bij de ‘Kunst&Expressie recepten’ op bladzijde 16 zie je hoe je dit zelf kunt maken.

Stap 3 – Doop nu je flesje met de kant van de sok in het bellenblaassopje.
Houd het flesje nu bij je mond (met de schenkkant) en blaas erop. Je hebt je
eigen bubbelslang gemaakt!

Variant – Je hebt nu een witte slang. Met voedingskleurstof kun je er een regenboogslang van maken. Doe een paar druppels voedingskleurstof op de sok. Doop je flesje weer in het bellenblaassopje en begin te blazen. Je hebt nu een gekleurde bubbelslang!

Tips & Tricks

Vertel kinderen dat ze op de fles moeten blazen. Kinderen hebben de neiging om van nature de lucht naar binnen te zuigen. Doe het eventueel voor. Help jongere kinderen met het maken van de fles.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Zelf iets maken, draagt bij aan de motorische en creatieve ontwikkeling. Door het gevoel ‘ik kan het zelf’ en ‘het is me gelukt’, is het ook goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Het geeft natuurlijk ook veel plezier.