Een held met geld

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Deelnemers

groep kinderen
kind alleen

Leeftijd

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Wat is er nodig?

Een oude verpakking, bijvoorbeeld een bakje, blik, melkpak of potje met deksel. Verf, kwasten, lijm, verschillende soorten papier en een schaar. En materiaal om je spaarpot mee te versieren zoals: washi tape, stickers, glitters, veren en lapjes stof.

Beschrijving

Bewaar jij je geld voor de toekomst? Maak een spaarpot!

Geef jij je geld meteen uit? Of bewaar je het voor in de toekomst? Spaar het in je zelfgemaakte spaarpot. Dan heb je later geld, voor als je iets heel graag wilt kopen.

Stap 1: leg al het materiaal klaar op tafel. Bedenk hoe jouw spaarpot eruit moet zien.
Stap 2: ga aan de slag. Maak er iets moois of grappigs van. Alles kan en mag! Gebruik je lijm of verf? Laat dat dan tussendoor even drogen voor je verdergaat.
Stap 3: het belangrijkste in een spaarpot is het gleufje. Daar moet je muntgeld doorheen. Vergeet dat dus niet te maken. Vraag om hulp als het nodig is.
Stap 4: bedenk ook hoe je later het geld eruit krijgt. Mag de spaarpot kapot of niet?
Stap 5: spaarpot klaar? Sparen maar!

Tips & Tricks

Tip 1
Je kunt ook een spaarpot van LEGO maken.

Tip 2

Het kan helpen om een spaardoel te bedenken. Waar spaar jij voor? Plak een plaatje van je spaardoel op je spaarpot. Spaar door tot je het kunt kopen.
Want geld kun je maar één keer uitgeven.

Tip 3

Haal af en toe het geld uit je spaarpot. Je kunt dan tellen hoeveel erin zit. Maar het is ook leuk om de muntjes goed te bekijken. Wist je dat er
euromunten zijn uit allerlei verschillende landen?

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Met het maken van een spaarpot ben je best een tijd bezig. Je leert zelf dingen bedenken en maken. Dat vraagt veel creativiteit en aandacht. Een spaarpot leert je ook om zelfstandig om te gaan met geld.

Hoe kan dat nou?

Hoe kan dat nou?
Teq: Hoe kan dat nou?
Kleine dingen zoals snoep of een cadeautje kun je meestal van je zakgeld betalen. Maar voor dure dingen heb je vaak niet meteen genoeg geld. Door nu te sparen, kun je later iets moois kopen.
Teq: Waarom? Daarom