Slingers en feesthoeden

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen
kind alleen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Participatie
Legenda

Rubrieken

Wat is er nodig?

Benodigdheden voor de vlaggetjes: Gekleurd papier, liniaal, grijs potlood, schaar, lijm, touw, potloden en/ of stiften, eventueel de afbeelding van teQ

Benodigdheden voor de slingers: Stroken gekleurd papier, lijm

Benodigheden voor de hoedjes: Wit of gekleurd karton (enigszins stevig, maar niet te stevig), sjabloon van de feesthoed, schaar, lijm, elastiek, grijs potlood. Om de hoedjes te versieren: stiften en kleurpotloden, pompons, feestlint, gekleurd papier, verschillende soorten cadeaupapier (liefst met glans)

Beschrijving

Bij een feestje horen versieringen. Die maken we zelf!

Zo maak je de vlaggetjes:

Vouw het papier dubbel. Teken er met een liniaal en potlood een driehoek op. Het breedste deel is de vouw. Als je het openvouwt, dan heeft het de vorm van een wybertje. Maak samen heel veel van deze vlaggetjes.

Versieren: Versier de vlaggetjes met potloden of stift. Of kleur teQ in en plak deze plaatjes op de vlaggetjes.

Een slinger: Knip het touw op maat. Verdeel de vlaggetjes over het touw. Leg het touw aan de binnenkant op de vouwlijn. Lijm de binnenkanten van de vlaggentjes aan elkaar vast.

Zo maak je de slingers: Plak de uiteinden van de eerste strook aan elkaar. Je hebt nu de eerste ring gemaakt. Haal een nieuwe strook papier door de vorige ring en plak de uiteinden weer aan elkaar vast. Zo kun je doorgaan tot je de slinger lang genoeg vindt. (Iedereen kan aan zijn eigen slinger werken. Uiteindelijk kunnen alle slingers met elkaar verbonden worden zodat je een hele lange slinger hebt!)

Zo maak je de hoedjes:

Voorbereiding: Print het printblad met het sjabloon van de feesthoed een aantal keer uit. Als je het op stevig papier kunt printen, dan hoeven de kinderen het alleen nog maar uit te knippen. Anders moet het nog overgetrokken worden op stevig papier. Sommige kinderen kunnen dit zelf.

Versieren: De kinderen versieren hun Eigen feesthoed door te beplakken en te kleuren. Bovenop kan een pompon geplakt worden. En onderaan is een randje van een feestslinger extra feestlijk.

Elastiek: Maak onderin aan twee kanten een klein gaatje. Trek het uiteinde van het elastiek door het gaatje en knoop het vast. Voor stevigheid kun je er een plakbandje overheen plakken. Rijg het andere uiteinde door het andere gaatje maar maak het nog niet vast. Pas het hoedje op het hoofd van het kind en zet een beetje rek op het elastiek door aan het uiteinde te trekken. Haal het hoedje van het hoofd en knoop het elastiek ook vast.