Trendzetter in buitenspelen

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen

Leeftijden

6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Samen
Legenda

Wat is er nodig?

Een fijne plek om buiten te spelen, pen en papier. En materialen om mee te spelen zoals touw, krijt, ballen, pionnen en muziek. Je hebt ook een stopwatch nodig om de tijd bij te houden.

Beschrijving

Ken je dat? Alle kinderen knikkeren ineens tijdens het buitenspelen. En een periode daarna is elastieken of het maken van TikTok-filmpjes weer helemaal hip. Dat zijn trends. Bedenk zelf een spel om buiten te spelen. Misschien zet jij wel een nieuwe trend!

Bedenk een spel dat je buiten kunt spelen en schrijf de spelregels op papier. Geef het spel een naam en speel het buiten met elkaar. Wordt het saai, duurt het te lang of is het spel niet eerlijk? Pas de spelregels dan aan. Nodig ook andere kinderen uit om mee te spelen. Samen spelen is leuker dan alleen!

Tips & Tricks

  1. Vind je het lastig om een nieuw spel te bedenken? Gebruik dan een spel dat je al goed kent, zoals tikkertje. Voeg er een paar ballen en nieuwe
    spelregels aan toe en je hebt een nieuw spel bedacht!
  2. Je kunt ook ideeën krijgen door de plek waar je speelt. Misschien zijn er bomen, of zijn er stukjes plein en gras waar je iets mee kunt.
  3. Deel je spel online met andere kinderen, dan kan iedereen het spelen!

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Door zelf een spel te bedenken, leer je om samen met andere kinderen iets te doen en ergens naar toe te werken. Je bedenkt samen een spel en probeert het uit. Natuurlijkbeweeg je er ook lekker bij en doe je buiten allerlei ervaringen op.