Mijn eigen handtekening

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Deelnemers

groep kinderen
kind alleen

Leeftijd

6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Wat is er nodig?

Papier met en zonder lijntjes, verschillende soorten schrijfgerei (potloden en pennen zoals een balpen, vulpen, fineliner, gelpen, marker en stiften in verschillende kleuren).

Beschrijving

In de toekomst krijg je vast te maken met belangrijke papieren. Denk bijvoorbeeld aan een diploma. Die papieren moet je ondertekenen. En daarvoor heb je een handtekening nodig. Jouw naam, op een speciale manier geschreven of getekend. Een handtekening is voor iedereen anders. Hoe ziet die van jou eruit? Ontwerp je eigen handtekening.

Stap 1: schrijf je voornaam en achternaam een aantal keer op. Probeer verschillende manieren uit. Grote en kleine letters, los geschreven of aan elkaar. Helemaal leesbaar, of wat minder leesbaar. Met lussen, of met een streep eronder of erdoor.
Stap 2: vraag aan (volwassen) mensen om je heen of je hun handtekening mag zien. Zo heb je wat voorbeelden.
Stap 3: ontwerp je eigen handtekening zoals jij hem mooi vindt.
Stap 4: oefen je handtekening met verschillende soorten pennen en potloden. Schrijf steeds sneller. Hierdoor krijg je uiteindelijk een unieke handtekening die steeds hetzelfde is.

Tips & Tricks

Tip 1
Kies een handtekening die voor jou makkelijk schrijft. Maar let erop dat hij niet te makkelijk is voor anderen om na te maken.

Tip 2
Maak met elkaar een handtekeningen memory. Op het ene kaartje schrijf je je voor- en achternaam. Op het andere je handtekening. Kun jij alle sets vinden?

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Je ontdekt jouw eigen schrijfstijl én je oefent met verschillende soorten pennen en potloden. Zo merk je wat het fijnste schrijft.

Hoe kan dat nou?

Hoe kan dat nou?
Teq: Hoe kan dat nou?
Een handtekening geeft aan dat je de inhoud van een tekst kent en het ermee eens bent. Een handtekening is ook uniek en moeilijk na te maken. Je kunt zo zien dat jij het was die iets heeft ondertekend.
Teq: Waarom? Daarom