Een heerlijk ontbijtfeest

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leeftijden

6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar
Legenda

Rubrieken

Beschrijving

Havermoutpannenkoekjes

Ingrediënten Voor 1 persoon: 35 gram havermout, 1 rijpe banaan, 1 rauw ei, olijfolie en als je het lekker vindt wat honing of kaneel. Recept
  1. Doe alle ingrediënten in de blender.
  2. Mix alles in de blender tot het een glad mengsel (beslag) is.
  3. Verwarm de koekenpan op het fornuis of de kookplaat.
  4. Giet een klein beetje olie in de pan. Is de olie goed warm? Giet dan een beetje van het beslag in de pan. Je kunt 1 grote pannenkoek maken, maar ook meerdere kleintjes. Deze zijn makkelijker om te draaien.
  5. Bak de pannenkoek aan 1 kant goudbruin. Keer hem daarna voorzichtig om. Je pannenkoek is klaar als de andere kant ook bruingebakken is.
  6. Haal hem uit de pan en leg hem op je bord.
  7. Je kunt ook verse stukjes fruit op je pannenkoek doen. Aardbeien, ananas of weer banaan. Het kan allemaal!

Bosbessenmuffins

Ingrediënten Voor 6 muffins: 90 gram havervlokken, 2 rijpe bananen, 75 gram bosbessen, 1 rauw ei en 1 theelepel bakpoeder. Recept
  1.  Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Prak de bananen fijn met een vork.
  3. Doe alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, in de beslagkom.
  4. Roer het goed door elkaar.
  5. Schep voorzichtig de bosbessen door je beslag.
  6. Doe de papieren muffinvormpjes in de muffinvorm.
  7. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  8. Zet de muffins in de oven.
  9. Bak de muffins in 15 tot 20 minuten gaar.
  10. Zijn ze klaar? Haal ze uit de oven en laat ze nog even afkoelen op een bord.

Ontbijtcake

Ingrediënten Voor 1 cake: 4 rauwe eieren, 4 grote bananen, 120 gram havervlokken, 2 theelepels kaneel , 1 theelepel vanillepoeder en 1 handje fruit- en pittenmix. Recept
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de fruit- en pittenmix, in een grote kom.
  3. Mix de ingrediënten door elkaar tot een romig beslag.
  4. Roer met een lepel de fruit- en pittenmix door je beslag.
  5. Vet de cakevorm in met een beetje boter.
  6. Schenk het beslag in de cakevorm.
  7. Bak de cake in 15 tot 20 minuten gaar.
  8. Is de cake klaar? Haal hem uit de oven en laat hem nog even afkoelen op het aanrecht.

Tips & Tricks

Heb je geen blender of mixer? Geen probleem! Je kunt de banaan ook met een vork prakken en de rest van de ingrediënten erdoorheen roeren. Wil je zeker weten dat je muffins of ontbijtcake gaar zijn? Prik dan met een satéprikker in het midden van de muffin of cake. Blijft er geen beslag aan de prikker zitten? Dan is je ontbijt gaar! In de koelkast blijven je muffins of cake een paar dagen lekker. Maar je kunt het ook in de vriezer bewaren. (Snijd de cake eerst in plakken.) Dan kun je het de avond ervoor al uit de vriezer halen voor de volgende ochtend.