Zoek de verborgen schat

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Wat is er nodig?

Een vel papier (de maat hangt af van de grootte van de bak/schaal), plaatjes (van wat je maar leuk vindt), een glazen pot, water, blauwe verf en een grote glazen bak/schaal met een platte bodem.

 

Beschrijving

Voor deze activiteit moet je je voorbereiden. Plak eerst wat leuke plaatjes (of een tekening of stickers) op een vel papier. Daar hoeft geen volgorde in te zitten. Leg het vel papier op tafel. Zet de glazen bak/schaal op het papier. Meng water met wat blauwe verf. Zorg ervoor dat het zo mengt dat je niet meer door de bak/schaal heen kunt kijken. Pak de glazen pot en draai de deksel eraf. Zet de pot op zijn kop in de bak/schaal met water met de open kant naar beneden. Zorg ervoor dat de pot niet helemaal onder water staat. Druppel wat water op de bovenkant van de pot. Kijk nu door de pot naar beneden. Als je de pot heen en weer schuift door de glazen bak/schaal vind je alle plaatjes en tekeningen!

 

Tips & Tricks

Je kunt ook een doolhof maken op het papier. Dan kun je daarna proberen de schat te vinden!

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Er is wel wat voor nodig om deze schat zichtbaar te maken! Eerst moet je goed de beschrijving van de activiteit lezen en deze dan stap voor stap uitvoeren. Dat vraagt aandacht en concentratie. Hoe vaker je oefent met aandachtig lezen en bedenken wat je moet doen, hoe beter je erin wordt. Later kan je dat namelijk heel goed gebruiken. Als je bijvoorbeeld een gerecht wilt koken met een recept of een LEGO-robot wilt bouwen.