Superglijbaan

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen
kind alleen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Wat is er nodig?

Een (gras)veld, 1 of 2 grote bouwzeilen, tentharingen, pionnen, groene zeep, een emmer, water en een handdoek.

Beschrijving

Om een mooie glijbaan te maken, heb je een veld nodig met een zachte ondergrond (het liefst gras). Als je deze hebt gevonden, kun je de bouwzeilen op de grond leggen. Kies alvast vanaf welke kant je straks wilt glijden. Als je 2 zeilen neerlegt, zorg er dan voor dat het eerste zeil ongeveer 15 tot 20 centimeter over het tweede zeil ligt. Maak het zeil daarna goed vast in de grond met tentharingen. Zet pionnen op de haringen zodat je er straks niet met je blote voeten op gaat staan.

Ligt het zeil strak en zit het goed vast? Mooi! Tijd om er flink wat groene zeep op te smeren. Giet er ook een paar emmers water overheen. Smeer de zeep en het water met je voeten uit over het zeil. Ga naar de startplek. Neem een flinke aanloop en maak een mooie duik op het zeil. Wie kan het verst glijden?

Tips & Tricks

In plaats van een aanloop kan je ook een echte glijbaan gebruiken als start. Doe dan ook wat groene zeep op de glijbaan en leg een tuinslang op de glijbaan zodat het water naar beneden stroomt. Vergeet niet het zeil onder de glijbaan vast te maken. Zo heb je een extra lange glijbaan!

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Je bent lekker in beweging en bewegen is gezond! Het zorgt ervoor dat je je hoofd even leeg kunt maken. Bewegen is ook goed voor je hersenontwikkeling. Dat helpt om oplossingen te bedenken. Want hoe kan je zo ver mogelijk glijden? Wat moet je daarvoor doen? Glijd je verder op je rug of op je buik? En hoeveel zeep en water kun je het beste gebruiken? Na een middag proberen, weet jij het antwoord op al deze vragen.