Cuprace

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen
kind onder begeleiding

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

buiten
Legenda

Wat is er nodig?

een bolletje touw
plastic bekertjes
een prikpen of schaar
waterpistolen

Beschrijving

Hoe handig ben jij met een waterpistool? Daag je vriendje of vriendinnetje uit met deze grappige cuprace!

Voor je je vrienden kunt uitdagen voor een cuprace moet je eerst het parcours even uitzetten. Gelukkig is dat zo gebeurt. Afhankelijk van hoeveel spelers er meedoen heb je ook bekertjes nodig. Speel je met z’n tweeën dan heb je 2 bekertjes nodig, maar speel je met z’n vieren dan heb je er dus 4 nodig.

Pak de plastic bekertjes. Prik met een prikpen of een schaar een gaatje in de onderkant van het bekertje. Zorg dat het gaatje groot genoeg is om het touw makkelijk door heen te kunnen halen. Knip per bekertje 1 stuk touw van ongeveer 3 meter. Rijg het touw door het bekertje zoals je ook een ketting rijgt.

Zoek daarna een handige plek uit buiten voor de cuprace. Je hebt een plek nodig waar je genoeg ruimte hebt om een touw van een paar meter te spannen.
Span een stuk touw van 3 meter tussen 2 paaltjes/schutting/deur enzovoort. Zorg ervoor dat het touw net iets hoger hangt dan ooghoogte.

Zet met stoepkrijt een startstreep op de grond. Ga hier met je vriendje achter staan. Kies allebei een bekertje. De bedoeling is dat je met de straal van je waterpistool het bekertje van de ene kant van het touw naar de andere kant van het touw spuit. Wie zijn of haar bekertje het eerste aan het einde van het touw weet te schieten wint.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Kinderen oefenen hun ooghand-coördinatie en zijn spelenderwijs bezig met meten en oefenen hun ruimtelijk inzicht. Hoe moet je richten om het bekertje te raken? Wat is de beste plek om het bekertje te raken zodat hij zo ver mogelijk vooruit gaat? Kun je harder en zachter spuiten met het waterpistool?
Door samen te spelen leren kinderen ook dat je van elkaar kunt leren, dat niet iedereen hetzelfde is en dat je je aan regels moet houden. Maar bovenal dat je samen met je vriendje of vriendinnetje veel plezier kunt hebben!