Tafeltennis gewoon thuis

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen
kind alleen
kind onder begeleiding

Leeftijden

0 tot 4 jaar
4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Wat is er nodig?

Een eettafel, tuintafel of tafeltennistafel. Pingpongballetjes, batjes en een net om over de tafel te spannen. Dit kan natuurlijk ook met een touw of lint.

Beschrijving

Tafeltennis kun je spelen met zijn tweeën. Maar ook met vier of zelfs acht kinderen. Je hebt een grote tafel nodig. Met een touwtje of netje verdeel je de tafel door de helft. Zorg dat je het balletje over de lijn slaat. Je krijgt een punt als je tegenstander de bal niet terug kan slaan of niet over de lijn slaat. Wie als eerste elf punten heeft, wint het spel.

Rond de tafel
Dit spel kun je spelen met drie tot acht kinderen. Verdeel de groep in tweeën. Iedere groep gaat aan één kant van de tafel staan. Het eerste kind slaat het balletje naar de andere kant. En rent dan snel naar de andere kant van de tafel om daar verder te spelen. Zodra je het balletje weggeslagen hebt, ga je naar de andere kant! Mis je het balletje, dan ben je af.

Tegen de muur
Zet een tafel tegen de muur. Speel het spel via de tafel tegen de muur. Zo kun je
alleen oefenen. Maar ook met meerdere kinderen door om de beurt te slaan.

Voorwerpen raken
Zet aan beide kanten van de tafel plastic bekertjes op zijn kop. Probeer de bekertjes aan de andere kant van de tafel te raken. Dit levert een extra punt op.

In de paraplu
Op de ene helft van de tafeltennistafel staat een paraplu op zijn kop opengeklapt. Sla de balletjes in de paraplu. Alle kinderen mogen tien keer een balletje slaan. Wie heeft de meeste balletjes in de paraplu? Je kunt dit ook alleen spelen.

Richten op speelvakken
Verdeel de tafel in meerdere vakken. Probeer de vakken in afgesproken volgorde te raken.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Dit spel is goed voor de oog-handcoördinatie. Door een spel met een winelement leren kinderen hoe ze om moeten gaan met winst en verlies.