Wie of wat ben je?

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Interactie
Legenda

Wat is er nodig?

Eventueel pen, papier en een bakje of schaaltje.

Beschrijving

Bepaal eerst wie mag uitbeelden en wie mag raden. Degene die mag uitbeelden, gaat nu voor de anderen staan. Bedenk wie of wat je wilt zijn. Dit kan een beroep zijn, een dier of een sport. Nu probeer je dit met gebaren en bewegingen uit te beelden. Je mag geen geluid maken! De anderen proberen het te raden. Heeft iemand het goed geraden? Dan is diegene aan de beurt om uit te beelden!

Je kunt dit spelletje ook anders spelen. Maak een aantal kaartjes. Schrijf verschillende onderwerpen of dingen die je kunt doen of voelen op de kaartjes. Vouw ze dan dubbel zodat je niet meer kunt zien wat erop staat. Doe ze dan in een schaal of bakje. Ben je aan de beurt om uit te beelden? Dan pak je een kaartje. Je probeert nu uit te beelden wat er op het kaartje staat.

Ben je met een groepje? Dan kun je ook teams maken en punten verdelen. Ieder team mag om de beurt uitbeelden en de anderen uit het team mogen raden. Je hebt één minuut om het te raden. Lukt dat? Dan heb je een punt verdiend!

Tips & Tricks

Ideeën voor op de kaartjes: voetballen, autorijden, muziek luisteren, een stoel, schoen, leeuw, vliegtuig, auto, slapen, boos zijn, vrolijk, verdrietig. Verzin zelf nog meer dingen!

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Deze activiteit is goed voor de verbeelding. Je moet je fantasie gebruiken en een beetje durf hebben. Voor een groep kinderen staan, kan best spannend zijn. Maar de meeste kinderen vinden het erg leuk als ze het geprobeerd hebben. Dit is ook goed voor het zelfvertrouwen.