We gaan op berenjacht

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen
kind onder begeleiding

Leeftijden

0 tot 4 jaar
4 tot 6 jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Interactie
Legenda

Wat is er nodig?

Ruimte om met de kinderen de hindernissen van het verhaal te beleven. Eventueel het boek ‘We gaan op berenjacht’ om het verhaal kracht bij te zetten aan de hand van illustraties. Heb je het boek niet, dan kun je de tekst van het verhaal vinden op internet.

Beschrijving

Vertel met een spannende stem dat we op berenjacht gaan. Met je handen op je knieën maak je het geluid van lopen. Je komt allerlei hindernissen tegen: de deur, een muur, water, modder, een boom. Elke hindernis wordt genomen met de woorden: “Een deur … water … wat moeten we doen? We kunnen er niet onderdoor. We kunnen
er niet overheen. Dan gaan we er doorheen.” Gebruik begeleidende gebaren bij het openen van de deur, zwemmen en klimmen. Tussendoor blijf je het loopgeluid maken met je handen op je knieën. Uiteindelijk kom je bij het berenhol. We gaan naar binnen. Handen vooruit want het is donker: “Ik zie niks … ik voel iets … wat is het? Het is zacht, het is warm, het beweegt, het doet zijn ogen open. HET IS DE BEER! Rennen …”.
In snel tempo ga je in omgekeerde volgorde weer helemaal terug. Tot de deur die dichtslaat. Einde. Hè hè, we zijn weer thuis.

 

Tips & Tricks

Lees het verhaal van tevoren door. Zet vast wat materialen klaar die het verhaal ondersteunen. Iets waar onderdoor gekropen kan worden, iets waar overheen
geklommen kan worden, enzovoort.


 

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Het is een spannend spel. Als de kinderen het al eerder hebben gehoord, bouwt de spanning steeds verder op.