Wat voor dier ben jij?

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

kind alleen
kind onder begeleiding

Leeftijden

6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Wat is er nodig?

Een portretfoto, stiften of kleurpotloden. Of een groot vel of schilderdoek met verf en kwasten.

Beschrijving

Welke eigenschappen van dieren ken jij? Bijvoorbeeld: zo slim of sluw als een vos, zo trots als een pauw, een knuffelbeer. Bedenk wat dieren bijzonder maakt.
Wat past er bij jou? Wat voor dier ben jij? Dat kunnen natuurlijk ook meer dieren zijn. Misschien ben je wel zo sterk als een paard en ook een knuffelbeer.

Heb je gekozen wat bij jou past? Teken dan jezelf als dier! Dit wordt nog leuker als je een print hebt van een portretfoto van jezelf. Een portretfoto is een foto van je hoofd, zonder je lichaam erbij. Je kunt het lichaam van het dier aan jouw hoofd tekenen! Hoe zie jij er uit? Ben je klaar met jezelf als dier te tekenen? Teken er dan een mooie omgeving omheen. In plaats van te tekenen, kun je natuurlijk ook een schilderij maken.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Bij deze activiteit denken kinderen na over zichzelf. Wie ben ik? Wat kan ik? Als je samen met je kind bespreekt wat zijn of haar goede eigenschappen zijn, heeft het kind het gevoel dat het gezien en gewaardeerd wordt. Dat geeft een positief zelfbeeld. Kinderen leren dat niet iedereen hetzelfde is.