Jongleren

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

kind alleen
kind onder begeleiding

Leeftijden

6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Wat is er nodig?

Drie jongleerballen

Beschrijving

Stap 1 – Pak één balletje. Gooi dit ongeveer tot ooghoogte omhoog en vang het weer met dezelfde hand (recht omhoog!). Probeer hierbij stil te blijven staan. Oefen met beide handen. Als dit goed gaat, pak je twee balletjes. Gooi beide balletjes tegelijk recht omhoog en vang deze weer met dezelfde hand.

Stap 2 – Pak één balletje. Gooi dit ongeveer tot ooghoogte omhoog en
vang het met de andere hand (een heel klein beetje schuin gooien!).
Probeer hierbij stil te blijven staan. Oefen dit met beide handen.

Stap 3 – Pak twee balletjes, in elke hand één. Gooi één balletje omhoog. Als dit op het hoogste punt is (ooghoogte) en weer gaat dalen, gooi je het tweede balletje. Let op: je moet natuurlijk wel beide balletjes weer proberen te vangen in je andere hand! Als dit goed gaat, kun je ook vast het derde balletje pakken. Dit houd je dan gewoon vast in een van je handen en hier doe je nog even niets mee.

Stap 4 – Pak alle drie de balletjes. In je ene hand één balletje, in je andere hand
twee balletjes. Begin met de hand waarin je twee balletjes hebt. Gooi één balletje omhoog, als dit op het hoogste punt is (ooghoogte), gooi je het tweede balletje
(uit je andere hand) omhoog. Als dit balletje weer op het hoogste punt is
(ooghoogte), gooi je het derde balletje (uit je eerste hand) omhoog. Natuurlijk
moet je alle balletjes weer vangen met je andere hand. Blijf doorgaan. Als je een balletje vangt, gooi je die weer omhoog.

Tips & Tricks

Jongleren is leuk voor jong en oud. Voor veel volwassenen is het net zo lastig om te beginnen met jongleren als voor kinderen. Doe dus mee en oefen tegelijkertijd naast elkaar.


 

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Jongleren leer je stap voor stap. Als je één stapje onder de knie hebt, probeer je het volgende (iets moeilijkere) stapje. Kinderen moeten volhouden en blijven proberen totdat ze het in de vingers hebben. Zo ervaren ze dat je door oefenen en doorzetten resultaat boekt! Het vergroot de hersencapaciteit door training van de oog-handcoördinatie en het verbetert de concentratie.