Wandelende Wikipedia

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Deelnemers

groep kinderen
groep kinderen

Leeftijden

6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

binnen
binnen

Ontwikkeling

Interactie
Legenda

Wat is er nodig?

Voor ieder team een doosje veiligheidsspelden, een vel papier,
notitieblaadjes en een pen. Informatieboeken, bijvoorbeeld over dieren, en internet
om vragen en antwoorden op te zoeken.

Beschrijving

Stap 1: maak 2 of meer teams van minstens 5 spelers. Stap 2: ga met je team op een plek zitten waar het andere team jullie niet kan horen. Stap 3: bedenk samen minstens 10 quizvragen. Gebruik daarbij informatieboeken of internet. Schrijf de vragen onder elkaar op een vel papier. Schrijf ieder antwoord op een apart notitieblaadje. Bedenk ook foute antwoorden. Zet die ook op losse blaadjes. Stap 4: speld de notitieblaadjes met veiligheidsspelden bij je teamleden op. Zorg ervoor dat er op 2 teamleden geen antwoorden staan. Stap 5: spreek een tijd af en speel de quiz. De 2 teamleden zonder blaadjes krijgen de quizvragen van een ander team. Zij zoeken de antwoorden op de rondlopende teamleden van de andere teams. Ze proberen er binnen de tijd zoveel mogelijk te vinden. Stap 6: is de tijd om? Kijk dan de antwoorden na. Het team met de meeste goede antwoorden is de winnaar!

Tips & Tricks

Tip 1

Maak vooraf goede afspraken met de andere teams. Bedenk hoe ver weg de teamleden met de antwoorden mogen lopen. En wat jullie doen als je een antwoord vindt. Trek je het blaadje van de kleding? Of schrijf je het gevonden antwoord over?

Tip 2

Het spel wordt moeilijker als de teamleden met de antwoorden verder weg mogen lopen. Het wordt nog moeilijker als ze zich zelfs mogen verstoppen.

Tip 3

Je kunt in het wilde weg gaan zoeken naar de goede antwoorden. Maar het is handiger om van tevoren een tactiek te bespreken. Hoe gaan jullie zo goed mogelijk samenwerken om zoveel mogelijk antwoorden te vinden?

Ontwikkeling

Interactie