Hip voor nop!

Deelnemers

groep kinderen
kind onder begeleiding

Leeftijd

8 tot 12 jaar
12+ jaar

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Rubrieken

Wat is er nodig?

- Oude kleding die niet meer gedragen wordt
- Sieraden
- Textiellijm
- Textielverf of stiften
- Naald en draad
- Spelden
- Eventueel een naaimachine
- Versierspullen

Beschrijving

Verzamel kleding sieraden die jij of iemand anders niet meer draagt. Zet de schaar erin! Je moet gewoon durven, je leukste creaties ontstaat tijdens het werken.  Kijk op internet en in tijdschriften om op goede ideeën te komen. Durf je het zelf niet aan te trekken? Ontwerp dan iets voor je knuffel, huisdier of kleine neefje. Grote ontwerpers zijn ook klein begonnen.

Tips & Tricks

Een goede stofschaar is goud waard. Daarmee knip je heel makkelijk door dikke stoffen heen. Bewaak de schaar: hier mag nooit iets anders dan stof mee geknipt worden, anders wordt hij bot!

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Je ontdekt de waarde van oude kledingstukken. Waarom zou je iets weggooien als het net een beetje anders wel leuk is om aan te trekken? Dat is upcyclen!

Logo Kinderopvang BijDeHandLogo Kern KinderopvangLogo Triodus KinderopvangLogo IJsselkids KinderopvangLogo COKD KinderopvangLogo KOKO KinderopvangLogo Stichting GroeiBriljantLogo Stichting Peuterwerk AlbrandswaardLogo Stichting DeTafelVanLogo De BuitenwereldLogo Stichting Jeugd- en JongerenwerkLogo BuurtwerkLogo Van Brienenoordschool