Terug naar activiteitenoverzicht

Is dit magie?

(2 stemmen)
4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
BinnenBinnen
Spelen en onderzoeken
Spelen en onderzoeken

Wat is er nodig?

boterhamzakje
potlood (met scherpe punt)
water


Beschrijving van de activiteit


Tips & Tricks

Je kunt natuurlijk ook meerdere potloden in het zakje proberen te prikken!


Wat levert het op voor de ontwikkeling?

Kinderen worden verrast bij deze activiteit! Dat levert plezier op en maakt dat je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Ze oefenen hun fijn motoriek en hun ooghand-coördinatie en zijn spelenderwijs bezig met meten en rekenen. Hoeveel water moet er in het zakje? Meer of minder? Waar moet je de gaatjes prikken? Zo oefenen ze spelenderwijs hun ruimtelijk inzicht.
Kinderen leren over verschillende eigenschappen van verschillende materialen, in verschillende omstandigheden. Een gaatje prikken in een zakje gevuld met water gaat anders dan in een leeg zakje.


Waarom? Daarom

Zolang je het potlood in het boterhamzakje laat zitten lekt het zakje niet. Best gek want je prikt toch 2 gaatjes in het zakje! Het gaat niet lekken omdat het zakje gemaakt is van plastic. Plastic kan zich namelijk precies om het potlood heen sluiten, daardoor kan het water niet langs het potlood uit het zakje lekken. Het potlood werkt dus eigenlijk als een soort stop net als wanneer je de stop van het bad dichtdraait wanneer je de badkuip vol laat lopen.
Als je het potlood weer uit het zakje trekt gaat het natuurlijk wel lekken. Want dan zit er opeens een gat in zonder stop.


« »

×
menu