Sneller dan snel

[Totaal: 3    Gemiddelde: 1.3/5]
groep kinderen
groep kinderen
4 - 6 jaar
6 - 8 jaar
8 - 12 jaar
Samen
Samen
 • Breinbrekers

  Breinbrekers

  Je moet je hersens scherp houden. Anders vallen ze in slaap of worden ze lui. Daag ze elke dag uit met iets waar je hard over na moet denken. Een potje schaken, moeilijke puzzel of een raadsel oplossen bijvoorbeeld.

 • Spelen en sporten

  Spelen en sporten

  Waterpolo, korfbal, dansen, boksen! Het maakt niet uit wat je doet. Als je lichaam maar lekker in beweging is en een beetje moe wordt. Buitenspelen, voetballen in het park of bomen klimmen in het bos is ook heel goed!

 • Vrienden

  Vrienden

  Nee, niet achter de computer, tablet of telefoon. Maar samen met je vrienden iets leuks doen.

Wat is er nodig?

Een stok (bijvoorbeeld een bezemsteel).

Beschrijving van de activiteit

Ga met zijn allen in kring een staan. 1 speler gaat in het midden van de kring staan met de stok in zijn handen. Hij zet de stok met 1 kant op de grond. De speler kijkt even goed rond in de groep en bedenkt de naam van 1 van de andere spelers. Dan laat hij de stok los en roept tegelijkertijd de naam van een andere speler. Wordt jouw naam geroepen? Dan moet jij de stok proberen te pakken voordat hij op de grond valt! Is het gelukt? Dan ben jij aan de beurt. Jij mag nu iemands naam roepen terwijl je de stok weer loslaat. Grijp je mis? Helaas, dan ben je af.

Tips & Tricks

Je kunt het spel makkelijker of moeilijker maken door de kring groter of kleiner te maken. Of door te gaan zitten in plaats van te staan.


Wat levert het op voor de ontwikkeling?

Met deze activiteit train je je reactievermogen. Leuk en nog handig ook! Een goed reactievermogen helpt bij veel sporten. Denk maar aan boksen, voetbal of badminton. Maar ook als je per ongeluk je beker van tafel stoot en hem nog net op tijd weet op te vangen.


« »
×
menu