Levend ‘Wie ben ik?’

[Totaal: 7    Gemiddelde: 2.6/5]
groep kinderen
groep kinderen
4 - 6 jaar
6 - 8 jaar
8 - 12 jaar
Samen
Samen
 • Breinbrekers

  Breinbrekers

  Je moet je hersens scherp houden. Anders vallen ze in slaap of worden ze lui. Daag ze elke dag uit met iets waar je hard over na moet denken. Een potje schaken, moeilijke puzzel of een raadsel oplossen bijvoorbeeld.

 • Relaxen

  Relaxen

  We bedoelen niet alleen lui op de bank liggen. Doe vooral dingen waar je blij van wordt. Slapen is trouwens ook relaxen!

 • Vrienden

  Vrienden

  Nee, niet achter de computer, tablet of telefoon. Maar samen met je vrienden iets leuks doen.

Wat is er nodig?

Een leuke groep! Want hoe meer spelers, hoe leuker het spel!

Beschrijving van de activiteit

Het spel is simpel maar superleuk! Kies 1 persoon uit de groep. Deze persoon raadt ‘wie’ hij of zij is. Vraag hem of haar even naar de gang (of een andere ruimte) te gaan. Kies met de rest van de groep de naam van de persoon uit die geraden moet worden. Dat moet iemand uit de groep zijn. Ga daarna allemaal verspreid over de ruimte zitten. Bijvoorbeeld in een kring of allemaal achter je tafel in de klas. Vraag nu de speler uit de gang of een andere ruimte om terug te komen. Deze speler moet nu raden ‘wie’ hij is door gesloten vragen te stellen.  Gesloten vragen zijn vragen waar je alleen ‘ja’ of ‘nee’ op mag antwoorden

Net als bij het echte ‘Wie ben ik?’-spel kun je op deze manier steeds een aantal mogelijkheden wegstrepen. Ben ik een jongen? Als het antwoord ‘ja’ is, betekent dit dat het geen meisje is. Alle meisjes van de groep leggen dan hun hoofd op tafel zodat duidelijk te zien is dat zij niet meer mee doen. Uiteindelijk houd je nog maar 1 optie over. Ben ik… Alex?

Tips & Tricks

Dit spel is natuurlijk heel leuk in de klas of op de BSO. Maar het kan ook met de hele familie tijdens een verjaardag of met Kerst! We zijn benieuwd of opa en oma net zo handig zijn in dit spelletje als jij.


Wat levert het op voor de ontwikkeling?

In het echt is alles leuker. Dat geldt bij dit spel ook! Je leert nog beter kijken naar je vrienden. Hoe zien ze eruit? En wat zijn de verschillen? Iedereen is anders. Juist die details helpen je ontdekken ‘wie je bent’. Zo kun je trots zijn op jezelf en tegelijk respect hebben voor anderen.


« »
×
menu