Levend schaakmemory

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]
groep kinderen
groep kinderen
4 - 6 jaar
6 - 8 jaar
Samen
Samen
 • Breinbrekers

  Breinbrekers

  Je moet je hersens scherp houden. Anders vallen ze in slaap of worden ze lui. Daag ze elke dag uit met iets waar je hard over na moet denken. Een potje schaken, moeilijke puzzel of een raadsel oplossen bijvoorbeeld.

 • Spelen en sporten

  Spelen en sporten

  Waterpolo, korfbal, dansen, boksen! Het maakt niet uit wat je doet. Als je lichaam maar lekker in beweging is en een beetje moe wordt. Buitenspelen, voetballen in het park of bomen klimmen in het bos is ook heel goed!

 • Vrienden

  Vrienden

  Nee, niet achter de computer, tablet of telefoon. Maar samen met je vrienden iets leuks doen.

Wat is er nodig?

Een groep vrienden (een even aantal).

Beschrijving van de activiteit

Dit spel wordt gespeeld als Levend memory. Twee spelers spelen het memoryspel en de andere kinderen zijn de ‘memorykaartjes’. De twee spelers moeten naar een andere ruimte, zodat ze niet zien wat de memorykaartjes afspreken. De ‘memorykaartjes’ maken setjes. De spelleider bepaalt welk schaakstuk ze zijn of laat ze zelf kiezen. De volgende stukken doen mee:
Pion
Toren
Loper
Paard
Dame
Koning

De twee spelers komen terug en wijzen twee kinderen aan. De kinderen die genoemd worden laten hun pose of beweging zien. Is het een match? Dan is de memoryset gevonden! De spelers gaan om de beurt verder. De schaakstukken kunnen ook uitvergroot geprint worden. De kinderen hebben deze stukken in hun handen en moeten ze omdraaien als er naar gevraagd wordt.

Tips & Tricks

De spelleider helpt de kinderen met het bedenken van een pose of beweging. Geef de kinderen informatie over het schaakstuk, zodat ze iets kunnen bedenken dat erbij past. Zo is een toren stevig, groot en sterk en gaat als een stormram over het veld heen.


« »
×
menu