Kinderyoga

[Totaal: 3    Gemiddelde: 3.3/5]
groep kinderen
groep kinderen
kind alleen
kind alleen
4 - 6 jaar
6 - 8 jaar
8 - 12 jaar
12 - 16 jaar
Binnen
Binnen
Samen
Samen
  • Spelen en sporten

    Spelen en sporten

    Waterpolo, korfbal, dansen, boksen! Het maakt niet uit wat je doet. Als je lichaam maar lekker in beweging is en een beetje moe wordt. Buitenspelen, voetballen in het park of bomen klimmen in het bos is ook heel goed!

  • Relaxen

    Relaxen

    We bedoelen niet alleen lui op de bank liggen. Doe vooral dingen waar je blij van wordt. Slapen is trouwens ook relaxen!

Beschrijving van de activiteit

Bij kinderyoga draait het om plezier hebben en lekker ontspannen. Tijdens yogalessen staat er altijd een bepaald thema centraal:
seizoenen, bepaalde feesten en andere gebeurtenissen.

Tijdens de kinderyogalessen komen telkens dezelfde onderdelen terug zoals yogahoudingen, dans/spel, ontspannings- en ademhalingsoefeningen en soms massage. De yogaoefeningen worden vaak herhaald en je kunt ze alleen of samen doen. De opstart van yoga begint met een warming-up met muziek en dans. Daarna volgt er meestal een zonnegroet. Die bestaat uit een aantal houdingen die elkaar in een ‘flow’ opvolgen. Hier wordt vaak een liedje bij gezongen. Daarna volgen meerdere houdingen die passen bij het thema.

Veel yogahoudingen komen uit de dieren en plantenwereld. Wel zo herkenbaar voor de kinderen. En ze kunnen ook goed hun fantasie hierbij gebruiken. Bij yoga gaat het niet om goed of fout en beter en de beste zijn. Je zult merken dat door te oefenen je steeds soepeler wordt en dat de oefeningen je makkelijker afgaan. In het begin zal je veel moeten nadenken, ook over je ademhaling. Maar dat gaat steeds meer vanzelf. Er worden ademhalingsoefeningen gedaan met rietjes, veertjes en steentjes. Kinderyoga is goed voor Body & Brains.

×
menu