Hoofd, schouders, knie en …

[Totaal: 3    Gemiddelde: 2.3/5]
groep kinderen
groep kinderen
2 - 4 jaar
4 - 6 jaar
Samen
Samen
 • Breinbrekers

  Breinbrekers

  Je moet je hersens scherp houden. Anders vallen ze in slaap of worden ze lui. Daag ze elke dag uit met iets waar je hard over na moet denken. Een potje schaken, moeilijke puzzel of een raadsel oplossen bijvoorbeeld.

 • Spelen en sporten

  Spelen en sporten

  Waterpolo, korfbal, dansen, boksen! Het maakt niet uit wat je doet. Als je lichaam maar lekker in beweging is en een beetje moe wordt. Buitenspelen, voetballen in het park of bomen klimmen in het bos is ook heel goed!

 • Relaxen

  Relaxen

  We bedoelen niet alleen lui op de bank liggen. Doe vooral dingen waar je blij van wordt. Slapen is trouwens ook relaxen!

 • Vrienden

  Vrienden

  Nee, niet achter de computer, tablet of telefoon. Maar samen met je vrienden iets leuks doen.

Wat is er nodig?

Je eigen lichaam.

Beschrijving van de activiteit

“Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen. Oren, ogen, puntje van je neus. Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen.” Je kent het liedje vast wel. Door aan te wijzen wat je zegt, leer je meteen waar alles zit.

Maar… we maken het een beetje moeilijker. Kies 1 spelleider uit. De spelleider zingt het liedje. De rest van de groep zingt gezellig mee en wijst alles aan. Alleen met het laatste woord zingt de groep niet mee. De spelleider zegt de laatste keer geen ‘teen’, maar noemt een ander lichaamsdeel. De rest van de groep probeert zo snel mogelijk het lichaamsdeel aan te wijzen dat de spelleider heeft bedacht.

“Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen. Oren, ogen, puntje van je neus.
Hoofd, schouders, knie en teen, knie en ELLEBOOG.”

“Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen. Oren, ogen, puntje van je neus.

Hoofd, schouders, knie en teen, knie en BILLEN.”

Tips & Tricks

Gaat het goed? Maak het dan nog wat moeilijker. De groep zingt niet meer mee met het lied maar luistert goed naar de spelleider. De spelleider vervangt niet alleen het laatste woord maar mag steeds zelf kiezen welk woord hij verandert. De groep wijst zo snel mogelijk aan wat er wordt gezongen.

“Hoofd, schouders, knie en teen, knie en RUG. Oren, ogen, puntje van je neus.
Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen.”

“Hoofd, schouders, knie en teen, knie en BUIK. Oren, ogen, puntje van je HAAR.

Hoofd, schouders, knie en teen, knie en HAND.”


Wat levert het op voor de ontwikkeling?

Je daagt je hersens uit om zo snel mogelijk te reageren op informatie die je krijgt. Hiermee oefen je jouw reactievermogen. Natuurlijk niet op een moeilijke en saaie manier. Maar gezellig en ontspannen met vrienden. Want lachen is gezond!


« »
×
menu