In een zeepbel

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

kind onder begeleiding

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Wat is er nodig?

Een badje (waar je zelf in kunt staan), een hoepel en zeepsop (bellenblaas werkt het beste).

Beschrijving

Vul het badje met een klein laagje zeepsop (ongeveer 1 centimeter). Leg de hoepel in het badje. Ga in het midden van de hoepel staan. Pak de hoepel met 2 handen voorzichtig vast en wiebel de hoepel een paar keer over de grond van het badje heen en weer. Trek de hoepel voorzichtig naar boven.

Tips & Tricks

Recept voor bellenblaassop voor grote, sterke bellen:

• 1 liter water

• 50 gram suiker

• 75 gram afwasmiddel

• 5 gram behangplakselpoeder

Meng de suiker met het warme water totdat alles is opgelost. Voeg daarna het behangplakselpoeder toe en roer totdat dit is opgelost. Roer daarna voorzichtig het afwasmiddel erdoor. Zorg ervoor dat het niet teveel gaat schuimen. Laat het mengsel 24 uur staan en roer het af en toe even door.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Wat een ontdekking dat je zo’n grote zeepbel kunt
maken! Het lukt je misschien niet de eerste keer. Je moet soms even doorzetten, maar uiteindelijk sta jij in die grote zeepbel. Niet opgeven en het nog een keer proberen, noemen we doorzettingsvermogen. Met
doorzettingsvermogen kom je in het leven altijd een stapje verder. Bovendien kun je van proberen veel leren. En kun je trots zijn op jezelf.

Hoe kan dat nou?

Hoe kan dat nou?
Teq: Hoe kan dat nou?
De hoepel is net een grote bellenblaas. Je blaast er nu alleen geen lucht in maar trekt de hoepel omhoog. Het sop wil graag aan de hoepel blijven plakken en gaat dus mee omhoog. Met een beetje oefening en geduld sta je zelf in een grote zeepbel!
Teq: Waarom? Daarom