Beschrijving
Uiteraard kun je de groente die je hebt gekozen eerst gebruiken. Snijd hiervoor de steel of wortel van de groente. Het stuk dat je overhoudt en dus niet kan opeten, gebruik je
om de groente opnieuw te laten groeien. Dit doe je door de wortel in een klein glas of
schaaltje water te zetten. Er hoeft maar een kleine laag water in. Net genoeg om de wortel onder water te laten staan. Let erop dat de stelen van de groente niet nat worden. Nu is het vooral een kwestie van geduld. Hoe lang moet je wachten? Lees snel verder.
Paksoi
Na een dag of 2 gaat de paksoi in het midden groeien.
Na een week is je paksoi al een flink stuk groter!
Bleekselderij
Snijd de stengels bleekselderij af tot zo’n 3 tot 4 centimeter vanaf de onderkant. Na een dag of 4 begint de bleekselderij langzaam weer te groeien. Het duurt wel wat langer voor je een hele bleekselderij opnieuw hebt laten groeien.
Bosui
Gebruik het witte bolletje onderaan de ui. Snijd de bosui op zo’n 2 tot 3 centimeter vanaf de witte onderkant af. De bosui groeit snel en je kunt hem zo vaak als je wilt opnieuw laten groeien.
Prei
Snijd de prei af tot zo’n 3 tot 4 centimeter vanaf de onderkant. Na een paar dagen groeit de prei alweer.
Sla
Romanasla werkt het beste. Snijd de blaadjes van de krop af zodat je
alleen de stevige onderkant overhoudt. Na zo’n 3 dagen begint de sla
te groeien. Binnen 2 weken heb je alweer een flinke krop nieuwe sla!
Smakelijk eten!