Groente groeien met water

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leeftijden

0 tot 4 jaar
4 tot 6 jaar

Plaats

buiten
Legenda

Beschrijving

Uiteraard kun je de groente die je hebt gekozen eerst gebruiken. Snijd hiervoor de steel of wortel van de groente. Het stuk dat je overhoudt en dus niet kan opeten, gebruik je om de groente opnieuw te laten groeien. Dit doe je door de wortel in een klein glas of schaaltje water te zetten. Er hoeft maar een kleine laag water in. Net genoeg om de wortel onder water te laten staan. Let erop dat de stelen van de groente niet nat worden. Nu is het vooral een kwestie van geduld. Hoe lang moet je wachten? Lees nel verder.

Paksoi

Na een dag of twee gaat de paksoi in het midden groeien. Na een week is je paksoi al een flink stuk groter!

Bleekselderij

Snijd de stengels bleekselderij af tot zo’n 3 tot 4 centimeter vanaf de onderkant. Na een dag of 4 begint de bleekselderij langzaam weer te groeien. Het duurt wel wat langer voor je een hele bleekselderij opnieuw hebt laten groeien.

Bosui

Gebruik het witte bolletje onderaan de ui. Snijd de bosui op zo’n 2 tot 3 centimeter vanaf de witte onderkant af. De bosui groeit snel en je kunt hem zo vaak als je wilt opnieuw laten groeien.

Prei

Snijd de prei af tot zo’n 3 tot 4 centimeter vanaf de onderkant. Na een paar dagen groeit de prei alweer.

Sla

Romanasla werkt het beste. Snijd de blaadjes van de krop af zodat je alleen de stevige onderkant overhoudt. Na zo’n 3 dagen begint de sla te groeien. Binnen 2 weken heb je alweer een flinke krop nieuwe sla!
Smakelijk eten!