Golven in een fles

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

kind alleen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Wat is er nodig?

Een plastic fles van 1,5 liter (zonder etiketten erop), water, olie, blauwe voedings-kleurstof en eventueel wat lijm.

Beschrijving

Open de fles en vul deze met ongeveer een 1/2 liter water. Doe er een paar druppels blauwe voedingskleurstof bij zodat het water blauw kleurt. Draai de dop stevig vast. Schud een paar keer met de fles zodat de kleurstof goed mengt met het water. Haal de dop nu weer los en schenk de olie erbij totdat de fles bijna vol zit. Nu mag de dop weer op de fles. Je kunt de dop ook vastlijmen voor de zekerheid. Als de dop goed vastzit, kun je de fles plat leggen. Lekt de dop niet meer? Goed gedaan! Houd de fles een beetje plat en schud de olie en het water flink door elkaar. Zie je de golven ontstaan?

 

Tips & Tricks

Je kunt de fles versieren zodat het nog meer op een tropische zee lijkt. Je kunt er bijvoorbeeld wat zand of schelpen indoen of een klein bootje.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Wat is het toch heerlijk om zelf iets te maken! Met een paar hulpmiddelen maak je van iets gewoons iets heel anders; een nieuwe creatie. Je bent aan het recyclen! Je gooit het niet zomaar weg maar je gebruikt het opnieuw. Dat is niet alleen leuk, maar ook nog eens supergoed voor ons milieu!