Drinken bloemen?

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

kind onder begeleiding

Leeftijden

0 tot 4 jaar
4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Wat is er nodig?

Een witte bloem, een schaar, een doorzichtige vaas of een hoog glas en voedingskleurstof.

Beschrijving

Verzamel alle benodigdheden op tafel. Knip je bloem af op de juiste lengte zodat hij in je vaas of glas blijft staan. Vul de vaas of het glas met een laagje water en doe er een paar druppels voedingskleurstof bij. Zet je bloem daarna in de vaas of het glas. Houd de dagen erna de bloem goed in de gaten. Kijk wat er gebeurt. Het kan zijn dat je het water bij moet vullen. Zeker met warme dagen.

Tips & Tricks

Je kunt ook meerdere bloemen en meerdere vazen gebruiken. Je kunt in elke vaas een andere kleur voedingskleurstof doen. Zo krijg je verschillende kleuren bloemen!

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Bloemen, planten en dieren. Het is allemaal natuur. Maar de natuur is nog veel meer. Het gaat erom dat al deze dingen met elkaar te maken hebben. Zonder het een kan het ander niet leven en groeien. Een bloem heeft bijvoorbeeld water en zuurstof nodig, maar ook zonlicht. Wij zien alleen de buitenkant van dingen. Maar als je verder kijkt, kun je nog veel meer ontdekken. De bloem in deze activiteit lijkt wit. Door het water van kleur te veranderen, verandert je bloem ook van kleur en leer je hoe een bloem water drinkt.

Hoe kan dat nou?

Hoe kan dat nou?
Teq: Hoe kan dat nou?
Wij drinken met onze mond. Bloemen doen dit met hun steel. Ze drinken het gekleurde water. Als het water in de bloem verdampt, blijft de kleurstof achter en krijgt de bloem de kleur die je hebt gekozen.
Teq: Waarom? Daarom