Voetbalschool – hooghouden

[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Deelnemers

kind alleen

Leeftijden

6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Wat is er nodig?

voetbal

voetbalveldje (of andere plek waar je genoeg ruimte hebt om goed te oefenen)

 

Beschrijving

Voor je begint is het slim ervoor te zorgen dat je geconcentreerd bent en weet dat het niet allemaal in 1 keer zal lukken. Ze zeggen niet voor niks ’oefening baart kunst’. Heb geduld en vertrouw op jezelf, als je goed oefent lukt het vanzelf!

Zorg ook dat je altijd een goede balans houdt en je ogen altijd op de bal gericht zijn.

Hooghouden:
De basis voor elk voetbaltrucje is balans en balcontrole. Hooghouden is daarvoor één van de beste trucjes. Je begint door de bal voorzichtig op de bovenkant van je voet te wippen. Probeer de bal hoog te houden door de bal zachtjes omhoog te schoppen. Vang de bal weer met dezelfde voet op, zonder dat de bal op de grond valt.

Als dit goed gaat, kun je het trucje iets moeilijker maken. Gebruik 2 voeten om en om voor het hooghouden. Gaat dat ook goed? Probeer het dan eens met de binnenkant of buitenkant van je voet. Nog steeds geen probleem? Goed bezig! Je kunt het hooghouden nog uitbreiden door de bal soms ook even wat hoger te tikken naar je borst of je hoofd bijvoorbeeld.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Om deze activiteit goed uit te kunnen voeren zal je moeten oefenen, oefenen, oefenen … Je begint met de eerste, meest eenvoudige stap en zodra je dit onder de knie hebt, probeer je de volgende iets moeilijkere stap. Zo leren kinderen om stapsgewijs aan hun vaardigheden te werken. Hun doorzettingsvermogen wordt op de proef gesteld! Spelenderwijs oefenen kinderen zo hoe je kunt omgaat met succes (joepie, het is gelukt!) en hoe je kunt reageert als iets niet direct lukt.