Voetbal chaos

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Samen
Legenda

Wat is er nodig?

Meerdere ballen van verschillende formaten bijvoorbeeld:

  • 2 grote gymballen (met een doorsnede van 65 cm)

  • 4 voetballen

  • 2 strandballen

  • 4 tennisballen

Beschrijving

Of je tegen een voetbal, een tennisbal of een skippybal schopt is nogal een verschil. Elke trap vereist een andere techniek. De ene keer moet je hard schoppen en de andere keer met de wreef van je voet en soms moet je juist heel goed mikken. Bij het voetbal chaosspel komt het allemaal van pas!

Maak 2 teams met een gelijk aantal spelers. Elk team krijgt een eigen goal dat ze moeten verdedigen. Net als bij een klassiek voetbalspel is de opdracht van de beide teams om te scoren in het goal van de tegenstander. Bij dit spel gelden alle standaard voetbalregels maar … We gebruiken meer dan 1 bal! Veel meer zelfs! En ze hebben ook nog eens allemaal een andere maat en gewicht! Dat belooft een leuke chaos te worden! Welk team kan de stress het beste aan en weet de juiste techniek toe te passen op de verschillende ballen?!

 

Tips & Tricks

Met dit spel is meer dan 1 scheidsrechter ook best prettig! Want met 2 ogen kun je natuurlijk niet al die ballen tegelijk in de gaten houden

 

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Kinderen oefenen hun motoriek, ze zijn actief bezig. Ze leren van samenspel. Namelijk dat je rekening moet houden met elkaar, dat je je aan regels moet houden en dat iedereen sterke en zwakke punten heeft. Ze ervaren dat je om hulp kunt vragen en hulp kunt aanbieden, maar ook dat je rekening moet houden met grenzen van een ander. En bovenal ervaren ze dat SAMEN veel plezier oplevert!