teQ’s pizza

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen
kind onder begeleiding

Leeftijden

0 tot 4 jaar
4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Wat is er nodig?

een beker, mok of koffie kopje (die in de magnetron kan)
een eetlepel
een vork
een magnetron
bloem
olijfolie
melk
bakpoeder
zout
tomatensaus
geraspte kaas
italiaanse kruiden

Alles wat je nog meer lekker vindt op een pizza (ham/salami/tonijn/ananas/paprika/champignons enzovoort)

 

Beschrijving

Dinsdag 16 februari is het internationale pizzadag! teQ heeft ondertussen ook ontdekt hoe lekker pizza is, maar heeft daar natuurlijk wel weer zijn eigen(wijze) draai aan gegeven!

Zo snel heb jij nog nooit een pizza gemaakt! Verzamel alle ingrediënten en zet deze op het aanrecht. Pak de kleine mok en schep hier 4 eetlepels bloem in. Schenk er 3 eetlepels melk en 1 eetlepel olijfolie bij en roer met een vork alles door elkaar totdat het een mooi geheel is en er geen klontjes meer in zitten. Voeg nu een beetje zout en wat bakpoeder toe aan je mengsel. Roer dit ook weer goed door elkaar met de vork.

Je bent nu klaar met roeren!

Tijd om de pizza te beleggen. Elke pizza begint natuurlijk met een beetje tomatensaus. Smeer een laagje  tomatensaus over je deeg mengsel. Leg vervolgens de ingrediënten die jij lekker vind op de tomatensaus, een beetje ham en wat ananasstukjes bijvoorbeeld. Strooi een beetje kaas en Italiaanse kruiden er overheen en je pizza hoeft alleen nog maar even in de magnetron!

Zet de mok in het midden van de magnetron. Stel de magnetron in op de hoogste stand (1000 watt) en stel de tijd in op 2 minuten.

Zodra de klok aan het aftellen is, heb jij nog net genoeg tijd om een bord uit de kast te pakken waar je pizza straks op kan. Als de magnetron klaar is moet wel even voorzichtig zijn, de mok is natuurlijk ook warm geworden (en kan zelfs heet zijn). Laat je pizza eerst een beetje afkoelen voor je hem gaat proeven. Smakelijk eten!