Tenen verven

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

kind alleen
kind onder begeleiding

Leeftijden

0 tot 4 jaar
4 tot 6 jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Rubrieken

Wat is er nodig?

kwasten en verf
groot vel papier

 

Beschrijving

Fijne en grove motoriek kun je op heel veel manieren oefenen. Maar heb je al eens geprobeerd met je tenen te verven? Een heerlijke bende, maar wel gegarandeerd lol!

Het kan best een beetje een rommeltje worden bij deze activiteit. Helemaal niet erg natuurlijk als je maar de juiste voorzorgsmaatregelen treft. Plak daarom de ruimte waar je gaat verven met de kinderen goed af met bijvoorbeeld vuilniszakken of kranten. Laat ook de kinderen kleding aantrekken die vies mag worden.

Hang vervolgens een groot vel papier op (dicht bij de grond) en zet wat bakjes verf neer met wat kwasten. Vraag de kinderen bij je te komen zitten op de grond. Allemaal met blote voeten. Kunnen we met de tenen wiebelen? Zouden we er ook een kwast mee vast kunnen houden? Laat de kinderen heerlijk kliederen met hun tenen, de kwasten en de verf.

Veel plezier!

 

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Bij deze activiteit oefenen kinderen hun motorische vaardigheden. Ze ervaren dat je met verschillende materialen verschillende activiteiten kunt doen. En dat dat een verrassend resultaat kan opleveren! Door iets te creëren leren kinderen ook over zichzelf. Wat kan ik? Wat vind ik mooi? Wat vind ik leuk? Wanneer je deze activiteit met een aantal kinderen doet, kunnen ze ook van elkaar leren en nieuwe ideeën opdoen.