Smurfensnot

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

kind alleen

Leeftijden

0 tot 4 jaar
4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Rubrieken

Wat is er nodig?

Boterhamzakje
Zeepsop

 

 

Beschrijving

Een eeuwenoud recept, maak het blijft leuk! Je hebt slechts 1 ingrediënt nodig en wat geduld.

Doe een laagje zeepsop in een boterhamzakje. Knoop het zakje goed dicht maar laat een beetje lucht in het zakje bij het sop. Kneed het sop in het zakje nu goed door elkaar. Binnen een paar minuten heb je al smurfensnot!

 

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Deze simpele activiteit levert doorgaans veel plezier op. En het lijkt simpel maar tegelijkertijd komt er meer bij kijken dat je zult denken. Door het kneden oefenen kinderen hun motoriek. Bij het maken van het sop zijn ze bezig met meten en reken, want te veel lucht in het zakje werkt niet, te weinig sop werkt niet. Het gaat om de juiste verhouding. Ook kunnen kinderen het kneden als ontspannend ervaren, ze merken dat verschillende materialen anders voelen, ruiken en bewegen. Het schuim voelt anders dan het oorspronkelijke zeepsop.

Hoe kan dat nou?

Hoe kan dat nou?
Teq: Hoe kan dat nou?
Het lijkt of je maar 1 ingrediënt gebruikt, maar stiekem gebruik je er twee … Zeepsop en lucht! Door het kneden kneed je de twee ingrediënten door elkaar. De lucht en het zeepsop mengen en er ontstaan allemaal kleine zeepbelletjes gevuld met lucht. Zo ontstaat er schuim. Het schuim is lichter van kleur en je kunt er ook niet meer doorheen kijken.
Teq: Waarom? Daarom