Jeu de Boules 2.0

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

buiten
Legenda

Wat is er nodig?

1 grote bal (bijv. foambal)
20 kleinere ballen (bijv. tennisbal)

Beschrijving

Leuk buiten op het grasveld of binnen in de gymzaal. Welk team werkt het beste samen en wint het spel?

Maak 2 teams met een gelijk aantal spelers. Trek twee lijnen op het veld. Elke lijn is een achterlijn voor 1 van de teams. De teams gaan achter deze lijn staan en mogen daar niet voorbij. Plaats nu de grote bal precies in het midden tussen de 2 lijnen/teams. Verdeel de tennisballen over de spelers.

De opdracht is om de grote bal over de achterlijn van de tegenstander te spelen. dit kan door de kleinere ballen tegen de grote bal te gooien waardoor deze gaat rollen. Alle ballen mogen tegelijkertijd gebruikt worden, kinderen mogen zo vaak gooien als ze kunnen, zolang ze maar over hun eigen lijn komen.

Het team dat als eerste de grote bal over de achterlijn van de tegenpartij weet te spelen is winnaar van het spel.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Deze activiteit stimuleert de motoriek, kinderen zijn actief bezig. Een goede ooghand-coördinatie is ook belangrijk om goed te richten en de grote bal te kunnen raken.
Doordat dit een spel is wat je met meerdere personen en teams speelt, moeten kinderen goed samenwerken. Een belangrijke vaardigheid. Door samen te werken leer je dat je elkaar nodig hebt, dat je je soms moet aanpassen aan anderen en dat niet iedereen hetzelfde is. En ook dat er tegenstrijdige belangen bestaan en dat je je aan regels moet houden. Maar bovenal zullen kinderen ervaren dat je samen veel plezier kunt hebben.