Het perfecte vliegtuigje

[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Deelnemers

kind alleen
kind onder begeleiding

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Wat is er nodig?

papier & geduld

 

Beschrijving

Wie vindt vliegtuigjes vouwen nou niet leuk? Wij wel in ieder geval! Maar een vliegtuigje dat vliegt is nog niet zo makkelijk gemaakt. Gelukkig hebben wij een paar hele handige tips & tricks gevonden!

Voorbereiding
Het lijkt heel simpel, maar om een goed vliegtuigje te kunnen vouwen moet je wel wat basis kennis hebben over vliegtuigen. Alles komt neer op zwaartekracht, lift, voortstuwing en weerstand. Wil je meer weten over deze onderwerpen? Op deze site leggen ze het je allemaal uit! http://wibnet.nl/techniek/papieren-vliegtuigje-zo-vouw-je-het-beste-vliegtuigje

Handige tips
Voor je begint met vouwen nog een paar handige tips:

  • Vouw nauwkeurig zodat de lijnen precies op de goede plek zitten
  • Maak scherpe vouwen (gebruik je nagel of een liniaal om de goed aan te drukken)
  • Gebruik papier van 80 gram (dit papier wordt gebruikt bij de meeste printers)

Vliegtuigjes vouwen
Tijd om te gaan vouwen. Het leukst is je eigen ontwerp maken. Maar met deze twee voorbeelden kun je vast even goed oefenen.

Tips & Tricks

Wil je nog meer handige voorbeelden hebben van vliegtuigjes? Op deze site staan er nog veel meer! Heel veel succes! http://funpaperairplanes.com/

 

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Door te kijken naar voorbeelden en zelf te bedenken hoe jouw eigen vliegtuigje eruit moet zien, wordt het creatief denken van kinderen geprikkeld. Ze oefenen spelenderwijs andere ideeen dan ‘gebruikelijk’ na te streven. Loopt het niet zoals je had bedacht? Dan ervaren ze dat je initiatieven kunt nemen om je ‘fouten’ te herstellen. Ze ervaren dat het soms helpt om even door te zetten, misschien blijkt je nieuwe ontwerp nog wel beter dan je eerder had bedacht!