Fotografie – Selfies

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

kind alleen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Wat is er nodig?

een camera

Beschrijving

Maak jij ook wel eens foto’s? Dan heb je vast al wel gemerkt dat niet alle foto’s even mooi zijn. Fotografen hebben hier allerlei handige trucjes voor. In deze 4 delige fotografie workshop leren we je er een paar! Dit is het derde deel, selfies!

Selfies

Je hebt er vast al heel veel gemaakt. Een foto van jezelf! Maar wist je dat er heel veel do’s & don’t zijn als het gaat over selfies? Wij vertellen ze je graag!

Tip 1
Houd je camera niet te dicht bij en fotografeer nooit recht van voren. Houdt je hoofd een beetje scheef en strek je arm helemaal uit.

Tip 2
Bekijk wat het effect is wanneer je je camera hoog houdt en wanneer je deze juist laag houdt. Wat vind jij mooier?

Pas wel op, als je de camera heel hoog houdt dan lijk je heel schattig, dat kan leuk zijn, maar niet als je een stoere foto wilt maken natuurlijk!

Tip 3
Zorg voor genoeg licht. Natuurlijk licht is het beste. Dat kan als je buiten bent of binnen door bij een raam te gaan staan. Vergeet ook niet om je flitser uit te zetten, flits licht van dichtbij is namelijk niet echt mooi!

Tip 4
Bij een selfie ben jij natuurlijk het hoofdonderwerp. Maar het is ook wel interessant als er nog wat meer te zien is op de foto. Als je ergens bent is het  leuk als je dat nog net op de achtergrond kunt zien op de foto. Probeer in ieder geval altijd rommel te ontwijken als je een foto maakt (doe bijvoorbeeld je kastdeur van je kledingkast even dicht voor de foto).

Tip 5
Vergeet niet om adem te halen. Het ziet er best gek uit als je je adem inhoudt voor de foto. Haal diep adem en wanneer je een foto maakt adem je weer rustig en zachtjes uit. Zo is je gezicht mooi ontspannen.

Tips & Tricks

Wist je dat een leuke filter je selfie helemaal af kan maken!

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Kinderen maken kennis met verschillende technieken van fotografie. Wat kun je doen qua licht en houding zodat jij je selfie het leukst of grappigst vindt? Spelenderwijs oefen je hoe je je kunt presenteren. Hoe lijk je serieus? Hoe lijk je juist heel enthousiast of blij? Belangrijk is dat het plezier oplevert en dat je vertrouwen hebt in wie je bent en wat je kunt!