Fotografie – Kikkerperspectief

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen
kind alleen
kind onder begeleiding

Leeftijden

0 tot 4 jaar
4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Wat is er nodig?

camera

Beschrijving

Maak jij ook wel eens foto’s? dan heb je vast al wel gemerkt dat niet alle foto’s even mooi zijn. fotografen hebben hier allerlei handige trucjes voor.

Wat is een kikkerperspectief?
Een kikkerperspectief betekent eigenlijk dat je een beeld maakt zoals een kikker iets zou kunnen zien. Een kikker is natuurlijk klein en zit dicht bij de grond. Een foto in kikkerperspectief wordt dan ook vanaf de grond genomen. Het onderwerp waar je een foto van wilt maken bevindt zich hoger dan de plek waar vandaan de foto wordt genomen. Zoals een kikker omhoog kijkt tegen een mens.

Stap 1
Ga eens op de grond liggen en bekijk dingen eens vanaf de grond. Zo ziet een kikker alles om zich heen.

Stap 2
Kies een voorwerp waar je graag een foto van zou willen maken en ga hier naar op zoek.

Stap 3
Maak eerst de foto vanaf jou eigen perspectief (dus gewoon zoals je het altijd ziet). Ga dan op de grond liggen en probeer het voorwerp vanuit een kikkerperspectief te bekijken. Gelukt? Maak dan een foto!

Stap 4
Bedenk nog een paar dingen die echt heel gek, grappig of leuk kunnen zijn vanuit een kikkerperspectief. Ga dan aan de slag met het maken van de foto’s. Succes en veel plezier!

Wist je dat?
Een foto van belangrijke bekende personen wordt vaak vanuit een kikkerperspectief gemaakt. Op die manier lijkt de persoon groter en dus belangrijker.

Hoe kan dat nou?

Hoe kan dat nou?
Teq: Hoe kan dat nou?
Doordat je nu vanuit een heel laag standpunt werkt, komt ook de horizon meestal laag in je foto te liggen. Of in het extreme geval zelfs onder je foto. Het gevolg hiervan is dat je onderwerp relatief groot lijkt. Je kijkt er als het ware tegenop.
Teq: Waarom? Daarom