Flessenvoetbal

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Samen
Legenda

Wat is er nodig?

lege, plastic flessen (voor elke speler 1)

een (voet)bal

Beschrijving

Vul de flessen van de spelers met water. Iedere speler heeft een eigen fles. Speel flessenvoetbal altijd buiten! Hij of zij mag de fles op een plek in het speelveld neerzetten. Als je maar met 2 spelers bent, kun je de flessen het beste tegenover elkaar zetten. Ben je met meerdere spelers dan kun je de flessen in een cirkel of vrij in het speelveld neerzetten.

Tijd voor een potje voetbal!

Spelers proberen de fles van ander met de bal om te trappen. Als een fles omvalt, loopt het water eruit. Dus zet hem snel weer rechtop!

De speler die het langst water in zijn/haar fles overhoudt, heeft gewonnen.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Dit waterspel bevat een wedstrijdelement. Zo leren kinderen omgaan met winst en verlies. Het spel vraagt om het uitvoeren van verschillende vaardigheden tegelijk! Je moet je best doen om de fles van iemand anders om te laten vallen, maar je moet tegelijkertijd je eigen fles blijven verdedigen. Durf je in de aanval? Of blijf je vooral verdedigen? Een belangrijk element van dit spel is samenspelen en samenwerken. Wordt er in teamverband gespeeld? Dan moeten kinderen onderling afspraken maken, bijvoorbeeld over wie in de aanval gaat en wie de flessen verdedigt.