Exploderende boemerang

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

kind alleen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

buiten
Legenda

Wat is er nodig?

4 ijsstokjes

 

Beschrijving

Je mag er mee gooien, hij knalt uit elkaar, het maakt niks kapot om je heen en je kunt hem zo weer in elkaar zetten. Onwijs leuk om te doen!

Het bouwen van de boemerang lijkt heel moeilijk, maar dat valt reuze mee! Als je stap 1 tot en met 4 rustig volgt heb je de boemerang zo gemaakt! Een paar keer oefenen en je hoeft er niet eens meer bij na te denken… Op dit filmpje zie je ook hoe het moet.

Stap 1
Leg het blauwe stokje neer.

Stap 2
Leg het groene stokje op het blauwe stokje (met een hoek van ongeveer 45 graden).

Stap 3
Leg nu het rode stokje op het andere uiteinde van het blauwe stokje (met een hoek van 45 graden). Zorg dat het rode stokje bovenop het groene stokje ligt, precies in het midden van het groene stokje

Stap 4
Leg het gele stokje in het midden onder het blauwe stokje. Over het rode stokje en weer onder het groene stokje.

Je boemerang is nu klaar! Wanneer je gooit blijven de stokjes in vorm. Totdat hij ergens tegen aan komt, dan knalt hij uit elkaar. De stokjes zijn niet hard en daarom kun je er gelukkig niets mee kapot maken. Let op! Gooi niet richting de hoofden van mensen of dieren, dat kan namelijk wel pijn doen!

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Plezier gegarandeerd met deze activiteit. Kinderen leren plezier te beleven door het gebruik van hele simpele materialen. En dan te bedenken dat ijsjes eerst opgegeten moeten worden om aan de stokjes te komen. Dus dubbel zoveel plezier! Om de activiteit uitdagender te maken, kan er een klein wedstrijd element worden toegevoegd. Als iedereen tegen hetzelfde voorwerp gooit, welk stokje ligt er dan het verste vanaf?  Zorg er dan wel voor dat er namen op de stokjes staan en dat er een meetlint aanwezig is.