Een LEGO-labyrint

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

kind alleen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Wat is er nodig?

een LEGO-grondplaat

LEGO-blokjes

een knikker

Beschrijving

Met LEGO kun je natuurlijk bouwen, maar je kunt er nog veel meer mee. Je eigen labyrintspel maken bijvoorbeeld!

Een labyrint is een doolhof van wegen. Sommige lopen dood, maar er is er altijd één die naar de uitweg leidt. Je kunt je eigen labyrint van LEGO bouwen. Kies een plek voor de start van je labyrint. Dit kan aan een zijkant van je grondplaat zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om juist vanuit het midden te starten. Vervolgens bouw je met LEGO-blokjes allemaal wegen. Je kunt zelf kiezen of je 1 weg wilt maken of meerdere (waarvan er maar één naar de uitweg leidt). Als je labyrint af is, kan het spel beginnen!

Plaats een knikker op de beginplaats en houd de grondplaat met 2 handen vast. Beweeg de grondplaat zo dat de knikker over de door jou gemaakte weg naar de uitgang rolt. Als de knikker over een muur rolt, ben je af en moet je opnieuw beginnen.

Tips & Tricks

Je kunt het labyrint zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Begin makkelijk. Als dit goed gaat, kun je de weggetjes steeds moeilijker maken.

Om de knikker door het doolhof te leiden, moet je rustig blijven en niet te grote bewegingen maken met de grondplaat. Als je dit wel doet, valt de knikker er makkelijk vanaf.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Bouwen met LEGO, stimuleert de ontwikkeling van de motoriek en de creativiteit. Om zelf een labyrint te maken, worden kinderen uitgedaagd om een ontwerp te bouwen met een bepaalde functie. Het moet een ingang en een uitgang hebben en daarbinnen moet de knikker doorgang vinden tussen verschillende gangen. Dat betekent dat kinderen worden uitgedaagd om logisch na te denken.