Bouwwerk van rietjes!

[Totaal: 1   Gemiddelde:  2/5]

Deelnemers

kind alleen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Wat is er nodig?

rietjes
schaar
kruisjes die je gebruikt bij tegelen (te koop bij de bouwmarkt)

 

 

Beschrijving

Rietjes gebruiken we meestal om iets mee te drinken. Misschien ben je er ook wel eens creatief mee aan de slag geweest, om een mooie ketting of armband van te maken bijvoorbeeld. Maar heb er je al eens een stevig gebouw er mee gemaakt? Het kan, ziet er super stoer uit en is nog leuk ook!

Denk eerst eens na wat je wilt bouwen, wil je een kubus? Een piramide? Een kasteel of iets anders. Het kan allemaal! Verzamel de rietjes en bedenk hoe je bouwwerk er ongeveer uit moet komen te zien. Als je dat weet, kun je aan de slag! Gebruik de kruisjes steeds op de uiteinde van de rietjes.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Kinderen zullen verrast zijn wat je allemaal met simpele rietjes kunt maken. Spelenderwijs zijn ze bezig met rekenen, tellen en meten. Ze oefenen ook hun ruimtelijk inzicht. Daarbij worden ze ook nog een uitgedaagd om creatief na te denken, denk aan de keuze voor verschillende vormen en kleuren.

Kinderen ervaren dat je met verschillende materialen verschillende activiteiten kunt doen. Ze leren dat je door een nieuwsgierige en onderzoekende houding veel kunt leren en leuke dingen kunt doen.