Schilderen met waterpistolen

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Deelnemers

groep kinderen
kind alleen
kind onder begeleiding

Leeftijd

0 tot 4 jaar
4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Wat is er nodig?

Verschillende kleine waterpistolen, verschillende kleuren hobbyverf, water, een schildersdoek, een stevig vel wit papier of een wit laken.

Beschrijving

Pak één of meer waterpistolen. Meng nu 1/3 hobbyverf en 2/3 water. Als het goed is gemengd, vul je hiermee het waterpistool. Heb je meer waterpistolen dan kun je ze vullen met verschillende kleuren verf. Hang nu aan een muur buiten of in een schuur een leeg wit doek of een stevig vel karton. Je kunt het ook plat op de grond leggen. Als je het op de muur hangt, dan loopt de verf naar beneden. Dit kan verrassende effecten geven. Op de vloer loopt de verf minder uit. Nu kun je met je waterpistool schieten op het doek of papier. Wat voor mooi kunstwerk maak jij?

Dek eventueel de ondergrond goed af.

Je kunt dit ook doen met een oud laken in plaats van karton of schildersdoek. Dat geeft weer een heel ander soort kunstwerk!

 

Tips & Tricks

Bij mooi zonnig weer is alleen water op de warme stenen spuiten ook superleuk!

 

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Kinderen ervaren dat de manier van verven een heel ander effect laat zien op het doek. Ze kunnen verschillende kleuren gebruiken en zo spelen met het mengen van verschillende kleuren.